Beste kwaliteit
Originele medicijnen
Meer kopen
  • Temazepam 20 mg kopen

Temazepam 20 mg kopen

Temazepam 20 mg

1. WAT IS TEMAZEPAM CF EN WAARVOOR WORDT HET GEBRUIKT Geneesmiddelengroep

Temazepam CF behoort tot de groep van de zogenaamde benzodiazepinen. Toepassing van het geneesmiddel Temazepam CF 10 en 20 mg wordt gebruikt bij kortdurende behandeling van ernstige slaapstoornissen, die het normaal functioneren verstoren of waaronder ernstig geleden wordt.

2. WAT U MOET WETEN VOORDAT U TEMAZEPAM CF INNEEMT

Neem Temazepam CF niet in • wanneer u overgevoelig bent voor temazepam of hieraan verwante stoffen (zogenaamde benzodiazepinen); • indien u lijdt aan de ziekte myasthenia gravis (ernstige spierzwakte); • bij een ernstige ademhalingsstoornis; • indien u lijdt aan het slaap-apnoe syndroom (onderbreking van de ademhaling tijdens de slaap); • bij kinderen; • bij een ernstig gestoorde leverfunctie.

Wees extra voorzichtig met Temazepam CF Een afname van de slaapverwekkende effectiviteit van Temazepam CF kan mogelijk optreden na gebruik gedurende enkele weken. Het gebruik van Temazepam CF kan leiden tot lichamelijke en geestelijke afhankelijkheid. Het risico hierop neemt toe bij een hogere dosering en bij de duur van de behandeling. De kans is ook groter als u een verleden heeft van alcohol- en/of drugsmisbruik. Indien u acuut stopt met Temazepam CF nadat afhankelijkheid is ontstaan kunnen ontwenningsverschijnselen optreden, zoals hoofdpijn, spierpijn, extreme angst, spanning, rusteloosheid, verwardheid en geïrriteerdheid. In ernstige gevallen kunnen zich de volgende verschijnselen voordoen: verandering van de persoonlijkheid, verlies van gevoel voor realiteit, verhoogde gehoorscherpte, doof gevoel en tintelingen in de ledematen, overgevoeligheid voor licht, geluid en aanraking, hallucinaties en epileptische aanvallen. Indien u stopt met het gebruik van Temazepam CF kunnen uw oorspronkelijke klachten terugkomen (=rebound effect), dit is echter van tijdelijke aard. Het risico hierop is groter indien u acuut stopt met het gebruik van Temazepam CF. U wordt dus aangeraden om de behandeling in overleg met uw arts geleidelijk te beëindigen. De behandelingsduur dient zo kort mogelijk te zijn; maximaal 4 weken inclusief het afbouwen van de dosering.

Houdt u er rekening mee dat minimaal 7-8 uur slaaptijd beschikbaar moet zijn. Indien minder slaaptijd beschikbaar is neemt de kans op kortdurend geheugenverlies toe. Tegengestelde reacties zoals, rusteloosheid, opwinding, prikkelbaarheid, agressiviteit, waanideeën, woede-aanvallen, nachtmerries, hallucinaties, ernstige geestesziekte waarbij de controle over het eigen gedrag en handelen gestoord is (psychosen), onaangepast gedrag en andere gedragsstoornissen kunnen voorkomen. Het risico hierop is groter bij kinderen en ouderen. Indien deze reacties optreden wordt u geadviseerd uw arts te raadplegen. De dosering bij ouderen en bij patiënten met chronische ademhalingsproblemen is lager dan gebruikelijk. U mag Temazepam CF niet gebruiken bij ernstige stoornis in de werking van de lever. Het wordt niet aanbevolen om Temazepam CF te gebruiken bij behandeling van psychosen (ernstige geestesziekte waarbij de controle over het eigen gedrag en handelen gestoord is). Temazepam CF mag niet als enige behandeling worden toegepast als u last heeft van neerslachtigheid of angstgevoelens die daarmee gepaard gaan.

Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed

Temazepam 20 mg

  • Model: 15817
  • Beschikbaarheid: Op voorraad

Meer kopen...Meer korting

AantalPrijsKorting
5+€61,75-5%
10+€58,50-10%
20+€55,25-15%
  • €65,00

  • Excl. BTW: €65,00

Gerelateerde producten

Diazepam 10mg

Diazepam 10mg

1. WAT IS DIAZEPAM CF EN WAARVOOR WORDT HET GEBRUIKT Diazepam is een benzodiazepine en heeft een rus..

€55,00 Excl. BTW: €55,00

Lorazepam kopen 2,5mg

Lorazepam kopen 2,5mg

Lorazepam 2,5mg WAARVOOR WORDT LORAZEPAM GEBRUIKT?Lorazepam behoort tot de groep van geneesmid..

€65,00 Excl. BTW: €65,00

Nitrazepam 5mg

Nitrazepam 5mg

1. WAARVOOR WORDT NITRAZEPAM GEBRUIKT?Nitrazepam behoort tot de groep van de zogenaamde benzodi..

€60,00 Excl. BTW: €60,00

Temazepam 10mg

Temazepam 10mg

Temazepam 10mg LEES Bijsluiter voor meer informatie!Dit gaat om de tabletvorm en niet de capsul..

€65,00 Excl. BTW: €65,00

Tags: temazepam, orals

Als laatste bekeken

Temazepam 20 mg

Temazepam 20 mg

1. WAT IS TEMAZEPAM CF EN WAARVOOR WORDT HET GEBRUIKT Geneesmiddelengroep Temazepam CF behoort tot d..

€65,00 Ex Tax: €65,00